Kliklijsten: De lijst voor publiciteit en affiches

Een kliklijst is uitermate geschikt zijn voor affiches, posters en publiciteit. Ze zijn namelijk zo ontworpen dat de inhoud snel gewisseld kan worden. De kliklijst zie je dan ook vaak opduiken in winkels, restaurants en bedrijven want hier heeft hij een streepje voor op gewone fotolijsten. Hieronder kijken we daarom in detail even naar deze kliklijsten.

Kliklijsten: De voordelen op een rijtje

Kliklijsten zijn aluminium lijsten waarvan de profielen in verstek in elkaar worden gezet. De afzonderlijke benen van de lijst kunnen openklappen of openklikken waardoor de inhoud gemakkelijk kan gewisseld worden. In tegenstelling tot traditionele fotolijsten waar de inhoud meestal via de achterzijde wordt gewisseld kan dit dus veel gemakkelijker bij kliklijsten.

Kliklijsten voor publiciteit, posters of affiches

Een kliklijst wordt meestal via schroeven aan een muur of wand bevestigd. In sommige gevallen worden ze ook via dubbelzijdige plakband of met silicone bevestigd. Een kliklijst hoeft niet van de muur gehaald worden om de inhoud te wisselen. Dit gaat dus ook een stuk sneller en eenvoudiger.

Een kliklijst komt met een beschermfolie die geeft de affiche of poster een extra bescherming. Dit is een dunne maar flexibele folie die vaak ook anti-reflecterend is.

Formaten in kliklijsten:

De beschikbare formaten volgen de maten van affiches en posters. Dit zijn formaten die variëren van A5 tot A0. We noemen deze ook wel een drukkersformaten omdat deze vaak in de drukkerij- of printingwereld gebruikt worden.

Kliklijst A5 = 15x21cm
Kliklijst A4 = 21×29,7cm
Kliklijst A3 = 29,7x42cm
Kliklijst A2 = 42×59,4cm
Kliklijst A1 = 59,4x84cm
Kliklijst A0 = 84×118,8cm

Hier vind je nog meer informatie over de formaten van fotolijsten. De kliklijsten kan je aankopen in webshop van Acaza. Ben je op zoek naar een groot aantal klikklijsten voor een project of reclamecampagne, neem dan zeker ook contact op met Acaza op info@acaza.nl. Gegarandeerd kunnen ze een interessante prijsofferte voor je opmaken.