Fotolijsten op maat

Fotolijst op maatWanneer je een kunstwerk of foto met speciale afmetingen hebt gebeurt het wel eens dat je geen geschikte lijst vind die perfect samengaat met je foto. Gelukkig kan je dan terecht bij onze online lijstenmaker die fotolijsten op maat maakt. 

Klik hier voor profielen en prijzen van lijsten op maat

Hoe afmetingen bepalen

Om de afmetingen van een fotolijst te bepalen wordt steeds gekeken naar de in te kaderen foto of kunstwerk. Aan de hand van deze afmetingen wordt de rug en het glas gemaakt.  Het profiel ( de eigenlijke lijst ) wordt vervolgens enkele milimeters groter gemaakt zodat de  foto er perfect in past zonder gekneld te zitten.  Als je lijst 2,5 cm dik is en je hebt een foto van 10 op 10 centimeter zullen de buitenafmetingen van je lijst op maat dus 15 op 15 centimeter zijn.

 

Welk kleur kies ik voor mijn lijst op maat

Het kiezen van een lijst moet steeds in functie zijn van welke foto of kunstwerk je in de kijker wil zetten. Wanneer er enkel zwarte en witte tinten gebruikt worden komen zwarte, witte en natuurlijk houten lijsten bijzonder tot hun recht. Heb je een kleurrijke foto dan kan je kiezen voor een contrasterend kleur of een kleur dat ook voorkomt in de foto.

eiken fotolijst op maat

Stijl en dikte van het profiel bepalen

Ook bij het bepalen van de stijl van het profiel zal het in te kaderen werk een grote rol spelen. Bij kunstwerken kan je zowel gebruikmaken van baroklijsten als eenvoudige lijsten. Hoe groter je de fotolijsten op maat laat maken, hoe breder je mag gaan voor het frame. Als je een poster wil inkaderen van 50 op 100 centimeter komt een profiel van 3 centimeter breed veel mooier over dan een fijne lijst van 1,5 centimeter. Omgekeerd geldt dan weer dat een fijne lijst verzorgder overkomt bij het inkaderen van bv. portretfoto’s of kleine kunstwerkjes.

 

Baroklijsten op maat

De klassieke en landelijke stijl zijn de laatste jaren aan een echte opmars bezig en daar mogen enkele fotolijsten op maat in Barok-stijl zeker niet bij ontbreken. Vroeger werd vaak gekozen voor een sobere versie die wit of zwart geschilderd werd. Tegenwoordig mag het echter weer wat exclusiever. De gouden en zilveren versies steeds vaker gekozen bij de lijstenmaker.

EUR19385

 

Prijs fotolijsten op maat

Het spreekt voor zicht dat de prijs van een lijst op maat duurder zal zijn dan een kant-en-klaar model in de winkel. Een maatstuk is dus vooral interessant wanneer je geen geschikt model vind in de reguliere winkels. Voor een lijst van gemiddelde grote mag je rekenen op een prijs tussen de 20 en 50 euro.

 

Online lijsten op maat laten maken

De lijstenmaker was lange tijd een uitstervend beroep. Ambachtelijke kunst moest wijken voor massaproductie uit de lage loonlanden en daardoor hebben heel wat lijstenwinkels de deuren moeten sluiten. Dankzij het internet is er echter opnieuw een revival omdat de lijstenmaker een veel grotere groep mensen kan aanspreken.

In Nederland kan je zo terecht bij Acaza.nl voor fotolijsten op maat.